Η διάσημη ιστορία του Blanquette de Limoux χρονολογείται από το 1531, όταν οι μοναχοί του Αβαείου του Saint Hilaire στο Languedoc έφτιαξαν τον πρώτο αφρώδη οίνο στον κόσμο. Τέσσερις αιώνες αργότερα, μια χούφτα ντόπιων οινοποιών ενώθηκαν για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, τον συνεταιρισμό Sieur d’Arques, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην παραγωγή αφρωδών οίνων υψηλής ποιότητας καθώς και κόκκινων και λευκών κρασιών που παρασκευάζονται με παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες σταφυλιού. Το κλασικό Blanquette de Limoux φτιάχνεται χρησιμοποιώντας Chardonnay, Chenin Blanc και το ελάχιστα γνωστό αρωματικό σταφύλι Mauzac, που είναι ιθαγενές στην περιοχή και πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλα τα κρασιά Blanquette. Ο Sieur d’Arques οινοποιεί κάθε μία από τις ποικιλίες ξεχωριστά πριν αποφασίσει για την ακριβή σύνθεση του μείγματος. Στη συνέχεια το κρασί εμφιαλώνεται και πραγματοποιείται μια δεύτερη ζύμωση μέσα στο μπουκάλι για να δημιουργηθούν οι φυσαλίδες στο κρασί. Μετά από εννέα μήνες αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται και τα μπουκάλια ξεσκαρτάρονται και κυκλοφορούν στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσιστικό ξηρό αφρώδες κρασί με λεπτά αρώματα μήλων, λευκών ροδάκινων, λουλουδιών και φρεσκοκομμένου χόρτου. Στον ουρανίσκο οι φυσαλίδες είναι λεπτές και απαλές και οι πλούσιες φρουτώδεις γεύσεις εξισορροπούνται από μια τραγανή οξύτητα που σας καλεί να πιείτε άλλη μια γουλιά. Είναι ένα τέλειο κρασί για να το πιείτε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού ως απεριτίφ ή για να το σερβίρετε δίπλα σε κρεμώδη πιάτα όπως ριζότο γκοργκοντζόλα ή κομψά τάρτα τατίν. Απολαύστε το Saint Hilaire Blanquette de Limoux σε ένα ποτήρι αφρώδους κρασιού σε θερμοκρασία γύρω στους 6 με 8 βαθμούς κελσίου.